Arne Slot sanoo, että mahdollisuutta työskennellä yhdessä "maailman suurimmista seuroista" oli "vaikea sivuuttaa", kun hänet vahvistettiin Liverpoolin uudeksi päävalmentajaksi.

Punaiset sopivat huhtikuussa Feyenoordin kanssa 9,4 miljoonan punnan korvaussopimuksen sen jälkeen, kun 45-vuotias oli todettu mieheksi, joka seuraa Jürgen Kloppia Anfieldillä.

Lokakuusta 2015 lähtien Halvat Liverpool jalkapallopaidat johtanut Klopp jätti seuran kauden päätösvoiton jälkeen sunnuntaina Wolvesia vastaan.

Pelin jälkeen 56-vuotias saksalainen kehotti Liverpoolin faneja asettumaan uuden pomonsa taakse ja lauloi "Arne Slot, na na na na na".

Slotin kolmivuotinen sopimus Liverpoolissa alkaa virallisesti 1. kesäkuuta, mikäli työlupa saadaan.

"Ei varmasti ole helppo päätös sulkea ovea takanasi seurassa, jossa olet kokenut niin monia hienoja hetkiä ja työskennellyt menestyksekkäästi niin monien hienojen ihmisten kanssa", Slot kertoi Feyenoordin seuran verkkosivuilla.

"Mutta urheilumiehenä tilaisuutta päästä päävalmentajaksi Valioliigaan, yhteen maailman suurimmista seuroista, on vaikea sivuuttaa."

Liverpool jalkapallopaidat ilmoitettua asiasta maanantaina Mohamed Salah näytti vihjailevan, että hän pysyy Anfieldillä myös ensi kaudella.

"Tiedämme, että pokaalit ovat se, mikä ratkaisee, ja teemme kaikkemme, jotta se tapahtuisi ensi kaudella. Fanimme ansaitsevat sen ja taistelemme kuin helvetti", 31-vuotias kirjoitti X:ssä.

Liverpool torjui viime kesänä Al-Ittihadin 150 miljoonan punnan tarjouksen Salahista, mutta saudiarabialaisen jalkapalloliigan jalkapallojohtaja Michael Emenalo sanoi myöhemmin, ettei ovi ole suljettu egyptiläiselle laitahyökkääjälle.

Hollantilainen Slot johdatti Feyenoordin Eredivisien mestaruuteen 2022-23. Tällä kaudella joukkue on voittanut Hollannin cupin ja sijoittunut liigassa toiseksi.

Seuran toimitusjohtaja Dennis te Kloese sanoi: "Feyenoordissa ei mielellään päästetä irti valmentajasta, joka on merkinnyt seuralle yhtä paljon kuin Arne.

"Samalla ymmärrämme hyvin, että työskentely Liverpoolin kaltaisessa seurassa on hänelle erityinen ja ainutlaatuinen tilaisuus. Tätä silmällä pitäen aloitimme keskustelun nähdaksemme, voisimmeko löytää yhdessä ratkaisun, ja lopulta onnistuimme siinä."

Slotin joukkueiden hyökkäävä tyyli, hänen persoonallisuutensa ja hänen kykynsä kehittää pelaajia uskotaan olleen avaintekijöitä, jotka tekivät hänestä Liverpoolin ykkösvalinnan tehtävään.

Slot aloitti Feyenoordin managerina vuonna 2021 ja vahvisti kiinnostuksensa Valioliigan managerointiin, kun hänet yhdistettiin Tottenhamiin vuonna 2023.

Myös Liverpoolin entinen keskikenttäpelaaja Xabi Alonso, joka ohjasi Bayer Leverkusenin ensimmäiseen Bundesliigan mestaruuteensa tällä kaudella, yhdistettiin Anfieldin tehtävään.

Mutta 42-vuotias espanjalainen lopetti spekulaatiot maaliskuussa, kun hän sanoi pysyvänsä toistaiseksi Leverkusenissa.

Myös Sporting Lissabonin Ruben Amorimin kerrottiin olleen ehdokkaana Kloppin seuraajaksi, joka ilmoitti tammikuussa jättävänsä Anfieldin kauden 2023-24 päätyttyä.

Kloppin tie Liverpooliin
Entinen keskikenttäpelaaja Slot vietti koko pelaajauransa Hollannissa ja teki yli 100 ottelua sekä FC Zwollessa että NAC Bredassa.

Pelaamisen lopettamisen jälkeen hän aloitti valmentajauransa PEC Zwollen nuorisovalmentajana ennen siirtymistään SC Cambuuriin apuvalmentajaksi.

Hän siirtyi AZ Alkmaariin vuonna 2017 ja nousi manageriksi kaksi vuotta myöhemmin. Hänen ensimmäisellä kaudellaan johdossaan joukkue oli toisena, pisteen päässä kärjessä olevan Ajaxin kanssa, kun Covid-19-pandemia lopetti kauden ennenaikaisesti.

Jalkapallopaita Kauppa

Hän sai potkut joulukuussa 2020, kun kävi ilmi, että hän oli neuvotellut Feyenoordin kanssa.

Slot otti Feyenoordin vastuulleen kesällä 2021 ja voitti seuran kanssa Eredivisie-mestaruuden kaudella 2022-23 ja voitti tällä kaudella Hollannin cupin.

'Slotilla on kova näytös edessään'
Mandeep Sanghera, BBC Sport

Slotin aikakausi alkaa virallisesti 1. kesäkuuta, ja hän saapuu Punaisen pitämän perusteellisen rekrytointiprosessin jälkeen.

Liverpoolin tutkimukset, joissa tarkasteltiin muun muassa tietoja ja luonnetta, johtivat siihen, että Slot nousi heidän mieluisimmaksi ehdokkaakseen.

Hänen saavutuksensa Alkmaarissa ja Feyenoordissa viittasivat manageriin, joka pystyy ylisuorituksiin käytettävissään oleviin resursseihin nähden, vaikuttaviin saavutuksiin pelaajien kehittämisessä ja jalkapallotyyliin, joka Liverpool jalkapallopaidat naisten mielestä sopii heidän joukkueelleen.

Klopp oli tunnettu "raskasmetallipelistään", ja punaiset uskovat Slotin tuovan seuraan dynaamista, energistä ja pallonhallintaan perustuvaa jalkapalloa.

Hänelle on myös annettu päävalmentajan eikä managerin titteli, minkä Anfieldin seura uskoo heijastavan nykyaikaista peliä ja toimivan paremmin rakenteellisesti.

Slotilla on Kloppissa kova pala seurattavana, ja ensi kaudella selviää, vastaavatko tiedot tuloksia ja esityksiä kentällä.